Provida Organics: biodynaamista Demeter-laatuista luonnonkosmetiikkaa









Provida Organics on saksalainen ihonhoito- ja kosmetiikkasarja, jonka hoitofilosofiassa huomioidaan perinteiset länsimaiseen tapaan määritellyt ihotyypit ja Ayurvedan ikiaikainen tietotaito.

Providan tuotteet sisältävät valvotusti luonnonmukaisia raaka-aineita, kuten eteerisiä öljyjä, aloe veraa, puhtaita ja korkealaatuisia kasviöljyjä, luontaisia vitamiineja ja kasviuutteita. Muita ainesosia ovat kasvihartsit, hunaja ja mehiläisvaha. Tuotteissa hyödynnetään myös terapeuttisia Bach-kukkatippoja. Eteeristen öljyjen pitoisuudet ovat tuotteissa tarkoituksellisen miedot, jotta tuotteet sopivat myös herkkäihoisille.

Tuotteet valmistetaan ilman keinotekoisia säilöntäaineita, väriaineita ja tuoksuaineita, eikä niissä myöskään käytetä silikonia tai mineraaliöljyä. Raaka-aineet ovat mahdollisimman pitkälle
Demeter-sertifioitua luomulaatua. Demeter on nimenomaan biodynaamisten tuotteiden tuotemerkki, ja sitä saavat käyttää vain tarkasti valvotut toimijat. Koko tuotantoketju tuottajasta jatkojalostukseen tarkastetaan, jotta voidaan varmistua että korkeat, kansainväliset laatukriteerit täyttyvät. Demeter-merkitty tuote täyttää lisäksi luonnonmukaisen tuotannon ehdot.

Sain keväällä testiin aivan ihania Providan klassikkotuotteita, ja sain omakohtaisesti todeta terapeuttisen vaikutuksen. Nämä tuotteet kannattaa ottaa käyttöön, jos on herkkä iho ja tarvitsee hoitavan ja helpon ihonhoitorutiinin.

Manteli kasvonaamio
 on todella hellävarainen naamio pintakuivalle ja herkälle iholle. Se on pehmeä ja paksuhko ja ihana levittää iholle. Olen levittänyt naamion kasvoille, kaulalle ja dekolteealueelle ja antanut sen vaikuttaa 15–20 minuuttia. Saunassa naamio suojaa ihoa kuumuudelta. Naamion poistamisen jälkeen iho on todella pehmeä eikä ole vaatinut niin paljon kosteutusta kuin normaalisti iltaisin. Naamiota ei myöskään tarvitse poistaa turhan tarkasti, sillä se toimii samalla ikään kuin hoitovoiteena. Olen kuitenkin naamion jälkeen laittanut normaalisti kasvoveden, seerumin ja kasvovoiteen, mutta ihosta ei ole tullut liian rasvainen. Naamio hoitaa ja rauhoittaa yliherkistynyttä ihoa, poistaa tehokkaasti punoitusta ja ihoärsytystä, ja se käy aivan kaikille ihotyypistä riippumatta. Lisäksi pienet pintajuonteet näkyvät vähemmän naamion jälkeen. Naamio tuoksuu kevyesti mantelille ja kukkaiselle.

Avokado käsivoide
 on hoitava ja kosteuttava voide kuiville ja karheille käsille. Se hoitaa ihoa, rauhoittaa käsien punoitusta ja kuivuudesta johtuvaa kipua. Käsivoide on täyteläinen ja "tuhti", mutta imeytyy käsiin niin hyvin, että sen jälkeen on mahdollista lukea kirjaakin. Hyvin pienellä määrällä voidetta saa rasvattua molemmat kädet, ja jos käsiin jää ”ylimääräistä” voidetta, pyyhin ne yleensä polviin tai kyynärpäihin, niin voide kosteuttaa ihanasti niitäkin alueita. Tämä käsivoide toimii hyvin esimerkiksi atoopikoilla, koska voide on mieto niin koostumukseltaan kuin myös tuoksultaan. Pohjois-Suomessa on kevätkin ollut niin kylmä ja ilma kuiva, että olen joutunut tänä vuonna käyttämään tuhdimpia voiteita pidempään kesää kohti mentäessä. Tämä käsivoide on ollut jatkuvassa käytössä ja käsien ihon kunto on pysynyt hyvänä. Nyt ei ole ollut sormenpäissä halkeamia, mitä yleensä kevättalvisin on. Todellinen luottotuote käsille!

Ginkgo bio kuorintaa
 olen halunnut testata jo kauan! Ihoni reagoi yleensä voimakkaasti erilaisiin kuorintavoiteisiin ja olen niiden sijaan käyttänyt Dr. Hauschkan puhdistusvoidetta. Ginkgo bio kuorintavoide yllättää pehmeydellään, mutta se silti selvästi kuorii ja syväpuhdistaa ihoa. Pienet kuorivat ”jojobahelmet” ovat hellävaraisia, mutta silti kuorinta toimii ja se uudistaa ja kirkastaa ihoa. Muihin kuorintoihin verrattuna suurin ero on se, että tämän kuorinnan jälkeen iho on pehmeä ja kosteutetun oloinen eli melkein kuin kasvonaamion jäljiltä. Lisäksi iho on tasaisemman värinen ja tuntuu myös paljon tasaisemmalta. Olen yleensä laittanut kuorinnan jälkeen Manteli kasvonaamion ja nämä kaksi tuotetta toimivat todellisena tehokaksikkona etenkin talven jäljiltä kuivalle ja kalvakalle iholle. Kuorinta käy kaikille ihotyypeille. Oikeastaan tämä tuote tuntuu hoitotuotteelta, vaikka kuorinta onkin ja vieläpä erittäin toimiva sellainen.

Jeunessa rauhoittava päivävoide
 sopii erinomaisesti herkälle iholle. Voide suojaa ihoa kuivalta ja raa’alta ilmalta ja tasapainottaa ihoa. Vaikka iho on välillä karhea ja ärtynyt, tällä voiteella se on rauhoittunut nopeasti ja ihosta on tullut pehmeä ja kosteutettu. Pieni määrä voidetta riittää! Voiteen päälle on ollut helppo laittaa aurinkosuojavoide ja tehdä meikki. Päivän mittaan iho on pysynyt hyvän tuntuisena eli ei ole tullut sellaista oloa, että meikki olisi kärsinyt tai iho rasvainen. Voide on neutraalin tuntuinen, ja uskon sen soveltuvan kaikille ihotyypeille. Päivävoide sisältää Bach-kukkauutteita, mikä antaa mukavan tehollisen lisän voiteeseen. Tuoksu on hyvin mieto ja rauhoittava. 

Jeunessa rauhoittava kasvovesi
 on raikkaan tuoksuinen kasvovesi päivittäiseen käyttöön. Olen tykännyt tästä etenkin saunan jälkeen, koska se viilentää ja rauhoittaa ihoa. Punoitusta on vähemmän ja lisäksi kasvovesi kosteuttaa ihoa  tehokkaasti. Tämä kasvovesi on kesähelteillä ihana, koska se herättää ja virkistää niin hyvin, ja sitä voi suihkuttaa myös meikin päälle. Kasvovesi sisältää Bach-kukkauutetta, mikä antaa lisätehoa ja -kosteutuksen tunnetta tuotteelle. Lisäksi minusta tuntuu, että kasvovesi rauhoittaa mieltä ja tasapainottaa oloa, mikä on luullakseni kukkatippojen ansiota. Tähän kasvoveteen jää koukkuun!

Providan tuotteilla saa kesän ja mahdollisesti aurinkovoiteiden kuivattaman ihon nopeasti takaisin tasapainoon, kosteutetuksi ja hyvinvoivaksi. Tuotteet saa nopeasti kotiin Lupaus Puodin verkkokaupasta. Ja kuten olen usein vinkannut, kannattaa kurkistaa Puodin outlet-osio: siellä on taas aivan upeita löytöjä!


Kannattaa myös seurata Instagramissa Provida Organicsin suomalaista tiliä.

Kommentit

Suositut tekstit