Dr. Hauschkan KLASSINEN KASVOHOITO


Olen viime perjantaista saakka taputellut ihmetellen kasvojeni ihoa. Iho on pehmeä, tasainen ja kirkas. Hassuinta tässä on, että perjantaita edeltävät viikot olen kerrostanut kasvoihini kasvovettä, seerumia, kasvovoidetta ja -öljyä tuskaillen hilseilevää, kiristävää ja muuten oireilevaa ihoa, mutta perjantaina kaikki tuotteet karsittiin minimiin ja sillä tavalla on nyt melkein viikko menty. Mitä ihmettä!

Sain mahdollisuuden mennä päivittämään ihonhoitoni ajan tasalle ja kokeilemaan Ihohoitola Lupaukseen Dr. Hauschkan kahden tunnin klassista kasvohoitoa.

Hoidon kuvauksessa kerrotaan, että "hoito alkaa rentouttavalla jalkakylvyllä, jonka jälkeen tehdään jalkojen, käsivarsien ja käsien rytminen hieronta. Tuoksuvat kompressit auttavat hengittämään syvään ja valmistavat asiakkaan seuraavaan hoitovaiheeseen eli kasvojen puhdistukseen ja kasvojen hoitoon. -- 
Puhdistusvoide ja hoitavat naamiot sekä tehohoitoampullein elvyttävät ja auttavat ihoa uudistumaan. Hoidon täydentävä lymfastimulaatio pehmeillä siveltimillä vilkastuttaa lymfan kulkua, mikä taas vahvistaa immuunijärjestelmää. Hoidon kruunaa aromaattisilla öljyillä tehty dekoltee-hieronta."

Helsingissä oli perjantaina kovin viimainen, luminen ja kylmä sää. Saavuin Ratakadulle hyvissä ajoin kylmää pakoon, ja odotustilassa minua odotti valikoima erilaisia luomuteelaatuja ja -suklaata. Kehuin jo elokuun kirjoituksessa Lupauksen tunnelmaa, mutta nyt kaipasin oikeasti rauhoittumista päivän päätteeksi; tuoksu, pehmeä valaistus, hiljaisuus ja ihanat tarjoilut tekivät tehtävänsä. 



Hoitajana perjantaina oli Emilia. Olen aina rakastanut Dr. Hauschkan jalokuusi-kylpyöljyä, ja ilahduin, kun se oli käytössä jalkakylvyssä. Jalokuusen tuoksu rentouttaa minua jostain syystä vielä enemmän kuin laventelin tuoksu, ja sain kääriytyä pehmeään kashmir-vilttiin. Äkkiäkös siinä kylmyys katosi. :) Keskustelimme ja Emilia kartoitti ihoni tilanteen jalkakylvyn aikana: mitkä seikat ovat vaikuttaneet ihoni ja minun hyvinvointiin elokuisen hoitolakäynnin jälkeen. Elokuussa vaivanneet hormonaaliset iho-ongelmat ovat syksyn ja alkutalven olleet hallittavissa, mutta mitä kylmemmäksi sää on mennyt, sitä enemmän ihoni on kuivunut. Toki osasin siihen varautua, koska sama tilanne on joka vuosi. Nyt kuitenkin tuntui, että edes vanhat keinot ja ihonhoitorutiinit eivät enää auttaneet.

Lisäksi tiesin syöneeni huonommin viime viikot, kun minä ja lapset olemme vuoronperään sairastaneet. Usein kun on paljon tekemistä, alan syömään itse huonommin, kun en jaksa tai ehdi panostaa omien ruokieni tekemiseen (syön erikoisruokavalion mukaisesti). Tämä vaikuttaa ihon kuntoon merkittävästi. Huonosti nukutut yöt ovat kolmas iso tekijä ihon kunnossa. Näitä kaikkia asioita lähdettiin hoidossa taklaamaan.

Jalkakylvyn jälkeen Emilia peitteli minut lämpimiin viltteihin, jalkojeni juureen asetettiin lämminvesipullo. Jalat ja kädet hierottiin ja nyt ymmärrän, mitä tarkoitetaan rytmisellä hieronnalla. Miettiessäni, miten sitä kuvailen, näen mielessäni vain aaltoliikkeen. Hoidon tavoitteena on lymfakierron vahvistaminen, joten aaltomaisuus ei ehkä ole niin kaukaa haettu vertauskuva, vaikka puhtaasti käsillä tehtävää aaltomaista liikettä se ei olekaan.

Hieronnan jälkeen iho rasvattiin; hoidon lopussa olin jopa hieman hämilläni siitä, miten sileä iho myös käsissä ja jaloissa oli. Sain onneksi ohjeet kotiin käytetyistä tuotteista ja nikseistä, mitä voin tehdä, jotta kotihoito onnistuu mahdollisimman hyvin. Erityisesti olen onnellinen siitä, että nämä ohjeet tukevat muuta elämää eli tässä tapauksessa maratonille harjoittelua. Hoidosta saamani hoito-ohjeet nimittäin huomioivat jaloille tulevan rasituksen ja sen, miten voin auttaa jalkojen palautumista.




Jalkojen ja käsien jälkeen Emilia aloitti kasvojen ihon hoitamisen. Tunnustan, että vaivuin useasti jonkinlaiseen syvärentoutumisen tilaan, enkä pysty kertomaan kovinkaan tarkasti eri vaiheiden määrää taikka järjestystä. Muistan lämpimien ja kylmien kääreiden vuorottelut, siveltimillä levitetyt naamiot, rytmisen liikkeen eli lymfastimulaation ja rakastamani Dr. Hauschka tuotteiden tuoksun. 

Hoidon lopussa Emilia haki minulle juotavaa (ihanaa alkoholitonta lakkakuohuvaa) ja sain rauhassa heräillä todellakin maailman parhaalla hoitopyödällä. (Hoitopöytä on erikoisvalmisteinen puinen pöytä, joka on ymmärtääkseni muodoltaan ja käytettävyydeltään tehty Lupauksen hoitotilanteisiin sopivaksi.) Kun astuin hoitopöydältä lattialle ja olin hetken tunnustellut oloani, huomasin yllätyksekseni koko kehoni tuntuvan suoremmalta ja kevyemmältä. Tottakai olin myös rentoutunut ja kasvojeni iho tuntui raikkaalta ja pehmeältä, mutta suurin yllätys minulle oli hoidon kokonaisvaltaisuus: kaikki osa-alueet minussa vaikuttivat olevan tasapainossa. (Tämän asian ei olisi pitänyt tulla minulle yllätyksenä, koska olen lukenut holistisesta ihonhoidosta ja nimenomaan Lupauksen ja Dr. Hauschkan yhteydessä. Ehkä kyse on siitä, että vuosia sitten muissa hoitoloissa käydessäni ja muiden kosmetiikkamerkkien kohdalla en ole tottunut siihen, että lupaukset pätisivät edes 90 prosenttisesti.)

Emilia antoi minulle vielä ennen kotiin lähtöä tarkat hoito-ohjeet ja niiden mukaan olen nyt toiminut vajaan viikon ajan. Ihoni on ihana. Minua ilahduttaa se, että hoitotuotteet ovat nyt minimissä; ei useita eri purkkeja, vaan tarkkaan mietityt ja ihon tämän hetkiseen tilaan sopivat tuotteet. Tiedän, mitä teen, kun sää muuttuu kevättalvella ja miten hoidan ihoani seuraavaan ihohoitolakäyntiini saakka. Ehkä opin
 myös pikkuhiljaa itse tulkitsemaan paremmin ihoani sään vaihteluiden ja muiden ihon kuntoon vaikuttavien asioiden ristiaallokossa ja voin luottaa siihen, että ihon ja kehon tasapaino on palautettavissa. Tällainen "ihomatka" on oikeastaan mielenkiintoinen oppimisprosessi ja huomaan itsetuntemuksen kasvavan samalla. 

Kun aloitin kirjoittamaan tätä tekstiä, en olisi arvannut, että kirjoitus muuttuu syvälliseksi pohdinnaksi. Iho on sielun peili... En ole koskaan ymmärtänyt vanhaa sananpartta, mutta nyt pieniä ajatuksen välkähdyksiä kulkee mielessä. Tätä holistisen ihonhoidon vaikutus varmasti voi olla ja minusta tuntuu, että aihe vaatii oman kirjoituksensa. Kiitos Ihohoitola Lupaus tästä upeasta kokemuksesta ja teidän kaikkien vankkumattomasta ammattitaidosta!

P.S. Lupauksen sivulla on lisäluettavaa esimerkiksi erilaisten iho-ongelmien hoidosta. Kannattaa ehdottomasti lukea!

P.P.S. Nyt käytössä olevat ihonhoitotuotteet:
Dr. Hauschka Puhdistusemulsio
Dr. Hauschka Kasvovesi
Dr. Hauschka Ruusuvoide
Dr. Hauschka Aprikoosivoide
Dr. Hauschka Silmäluomibalsami
Provida Manteli kasvonaamio

Kommentit

Suositut tekstit