Ihohoitola Lupaus



Dr. Hauschkan, Santaverden ja Providan tuotteet ovat tuttuja blogistani, mutta nyt pääsin myös Ihohoitola Lupauksen kasvohoitoon ja konsultaatioon. Kun odotukset olivat korkealla, miltä kokemus oikeasti tuntui?

Olin odottanut yli kaksi vuotta pääsyä Lupaukseen (koska Oulu–Helsinki-väli ja normiarki). Nyt muutama päivä hoidon jälkeen, tuntuu käynti melkein epätodelliselta! Ja nälkä kasvaa syödessä tämänkin asian suhteen: odotan nyt entistä enemmän seuraavaa käyntiä ja kasvohoitoa Lupauksessa.


Olen somesta ja Lupauksen verkkosivuilta toki nähnyt, että hoitolan tilat ovat kauniit, mutta oli aivan eri asia oikeasti nähdä ja kokea ne. Lupaus sijaitsee Helsingin kantakaupungissa Ratakadulla. Ulko-ovesta sisään astuessa tulee upealla kaarikäytävällä vastaan pehmeä, rentouttava tuoksu. Itse hoitolatilassa näkyy panostus ekologisuuteen ja käsityöläisyyteen: taideteokset, huonekalut ja tekstiilit ovat uniikkeja ja luovat ihanan positiivisen tunnelman. Olin paikalla muutaman minuutin etuajassa, joten ehdin istahtaa ja ihailla odotustilaa. Huomasin automaattisesti rauhoittuvani, mutta tunne siitä, että hoitotilanne on omistettu ainoastaan minulle vain vahvistui itse hoitohuoneessa.

Hiljaisuus, lämpö, ammattilaisuus/ihonhoidon ammattilainen. Nämä sanat ovat päällimmäisenä lauantaista mielessä. Asetuttuani makaamaan miellyttävimmälle hoitopöydälle, millä olen koskaan ollut, minut käärittiin lämpimiin viltteihin ja peittoihin. Kehon ja ihon lämmittäminen jatkui lämpimillä kääreillä, minkä jälkeen kasvohoidon eri vaiheet seurasivat toistaan. Valitsin aikaa varatessani minua hoitavan henkilön sattumanvaraisesti, koska tiesin, että kaikilla Lupauksen työntekijöillä on laaja-alainen tietämys ihon- ja kauneudenhoidosta, kuten myös lukuisista muistakin aiheista. Silti tämä moniammattilaisuus yllätti minut. Kerroin endometrioosin ja sen hoidon vaikutuksista ihooni. Tuntui melkein hullulta tai tarkoituksenmukaiselta, että minua hoitamaan sattui Ida-Maria, joka tietää laajasti endometrioosista sekä sen hoidosta ja vaikutuksesta ihoon.

Se, että Ida-Maria pystyi kasvohoidossa ottamaan huomioon ihooni vaikuttavat asiat, teki hoidosta tietysti entistäkin vaikuttavamman kokemuksen. Minulle tuli turvallinen olo: että minun ihoni saa parhaan mahdollisen hoidon, kokemuksen ja vinkit kotiin. En ole aikaisemmin törmännyt kosmetologeilla tai kauneushoitoloissa käydessäni siihen, että tietoa endometrioosista löytyisi. On eri asia, kun asian tunteva ammattilainen tutkii, katsoo ja käy käsin koskettamalla läpi kasvojen ihon; Ida-Maria osasi hoidon jälkeen kertoa, mikä on järkevää ihon kannalta ja iholle. Tuntui hyvältä kuulla, että ihoni on kuitenkin ihan hyvässä kunnossa (esimerkiksi pienet ihohuokoset), vaikka hormonaalinen endometrioosin hoito vaikuttaakin siihen joiltakin osin. Tämä tieto vei taakkaa pois omilta harteilta: minun ei itse  tarvitsekaan tietää kaikkea mahdollista ihonhoidosta ja ihosta, johon sairaus tai sen hoito vaikuttaa, vaan on oikeasti olemassa ammattilainen, joka tietää ja osaa minua ihonhoidon haasteissa auttaa ja tukea.

Ihoon vaikuttaa ihonhoitotuotteiden lisäksi hyvin moni muukin asia. Olen huomannut, että minun kohdalla endometrioosin lisäksi se, mitä syön, vaikuttaa hyvin paljon siihen, miltä iho näyttää. Lupauksen hoidoissa otetaan kaiken muun lisäksi huomioon myös se, miten asiakas voi henkisesti ja fyysisesti. "Kokonaisvaltainen hyvinvointi tai sen puute näkyy ihossa", kuten Lupauksen verkkosivuillakin todetaan. Olen miettinyt tätä paljon. Tunnistan etenkin unenpuutteen vaikutuksen ihoon, mutta kyllä esimerkiksi tunteilla, stressin määrällä, ilmastolla ja sosiaalisilla suhteillakin on valtavasti vaikutusta. Ja nämä siis vain muutamina esimerkkeinä.

Lupauksen ihohoidot ovat syvävaikuttavia, rentouttavia ja ihoa tasapainottavia. Olen lukenut kommentin, jossa toinen asiakas vertasi Lupauksen ihohoitoa lomamatkaan, eikä se ole lainkaan liioiteltu palaute, koska tunnen vieläkin käynnin rentouttavan vaikutuksen. Ihohoitoon kuuluu Elisabeth Sigmundin kehittämä lymfastimulaatio, joka tehdään käsin ja siveltimillä pehmeästi painellen, ja k
aikilla Lupauksen hoitajilla on taito tehdä manuaalista lymfaa sekä lymfastimulaatiota.

Huomasin lymfastimulaation aikana vaipuvani syvärentoutuneeseen tilaan; kasvohoidon jälkeen huomasin kuitenkin olevani virkistynyt eli rentoutuminen ja lymfastimulaatiolla oli hyvin positiivinen vaikutus myös energiatasoon. 
Fyysisempi ero oli puremalihasten jäykkyydessä havaittava muutos; kasvojooga on auttanut minua niin paljon purentalihasongelmissa, että olen voinut jättää purentakiskon käytön pois, mutta huomasin heti kasvohoidon jälkeen ajattelevani, että nyt löytyi se puuttuva palanen purentavaivoihin. Yhdessä KORPIA kasvojoogan kanssa, Lupauksen ihohoidot muodostavat uskomattoman tehokaksikon. Purentaongelmat aiheuttavat lihaksiston lisäksi myös ihoon epätasapainotilan ja manuaalisesta lymfasta ja lymfastimulaatiosta on näin ollen apua ihonhoidollisesti.

Lupaukseen sopii ihonhoidon ja kauneudenhoidon minimalismin ajatus. Kirjoitan tästä oman postauksensa ensi viikolla (inspiraationa tämä
Lupauksen artikkeli ja uudet meikkituotteet, joita olen päässyt testaamaan). Minimalismin ajatus sopii kuitenkin myös kasvohoitoon: Lupauksessa keskitytään ihon holistiseen hoitoon ja näkökulma ihon hyvinvointiin on laaja. Kaikki, mitä tehdään, tehdään asiakkaan ihon parhaaksi, ja kasvo- tai kotihoitoon otetaan mukaan vain se, mikä on välttämätöntä ihon optimaalisen tasapainon saavuttamiseksi.

Lupauksessa hyödynnetään myös farmaseuttista tuote- ja raaka-aineosaamista. Se kaiken muun tietotaidon lisäksi mahdollistaa hyvin haastavienkin iho-ongelmien, kuten rosacean, perioraalidermatiitin, aknen ja atopian, hoitamisen. Sain omalle iholleni hoito-ohjeet ja tuotesuositukset, mutta ennen kaikkea koin tärkeäksi itse hoidon ja sen vaikutukset. 
Ymmärsin käyntini yhteydessä, miksi Lupauksen nimessä on myös sana Ihohoitola.

Kiitos Ida-Maria aivan ihanasta ihohoidosta! Kiitos Tarja ja Lupaus, että pääsin tutustumaan niin hoitolaan kuin myös teidän kaikkien huikeaan ammattitaitoon!

P.S. Kannattaa piipahtaa
Ihohoitola Lupauksen verkkosivuilla. Sieltä löytyy uskomaton määrä tietoa, ja myös tuotekuvauksista oppii paljon uutta ihonhoitoon liittyen. Lisäksi ehdottomasti luettava on Tarja Kivisen, Ihohoitola Lupauksen perustajan ja Itubiodyn Oy:n yrittäjän, haastattelu, jossa Tarja vastaa useisiin yleisesti mieltä askarruttaviin kysymyksiin ihonhoidosta, iho-ongelmista ja tuotteista.

Kommentit

Suositut tekstit