Laponie of Scandinavia




Ei ole suuri uutinen, että olen ollut kärsimätön ihonhoitokokeiluissani; minulla on aina ollut herkkä pintakuiva iho ja olen sortunut tuotteesta toiseen hyppäämiseen etsiessäni kuumeisesti keinoa saada ihoni pysymään kunnossa. Kunnossa tarkoittaen, että olen halunnut ihoni olevan normaali (mitä nyt itse kukin normaalilla tarkoittaa) eli tasainen niin väritykseltään kuin pinnaltaankin. Pohjoinen ilmasto on aina tehnyt vuodenaikojen vaihtelujen mukaan omat haasteensa ihonhoitoon: yleensä kesällä iho on hyväkuntoinen eikä pintakuivuutta juurikaan ole. Syksyisin alkaa ihon kutina ja hilseily, ja vaikka ottaisin käyttöön miten kosteuttavat ja rasvapitoisuudeltaan hyvät tuotteet, en saa ihoani täysin kuntoon. Iho saattaa pukata liiat rasvat päivän aikana pintaan ja illalla meikit puhdistettuani, ihoa kiristää ja kutittaa niin, että se on jo ihan kamalaa. 

Omat ongelmansa aiheuttaa endometrioosin hoito. Endometrioosia hoidetaan hormoneilla ja minulle se aiheuttaa hormonivaihtelujen mukaan epäpuhtauksia. Välillä iho on parempi (pintakuiva mutta ei juurikaan epäpuhtauksia) ja välillä huonompi, jolloin iho on sekä pintakuiva että epäpuhdas, epätasainen ja väritykseltään laikukas. Endometrioosihoitojen lisäksi ihossani näkyy iän mukanaan tuomat muutokset (ohuet rypyt silmien ja huulten ympärillä).

Tässä tilanteessa viime vuoden marraskuussa sähköpostiini tuli Laponie of Scandinavian uutiskirje, jossa haettiin osallistujia testiryhmään. Testiryhmään valituille laadittaisiin räätälöity ihonhoito-ohjelma, ja testijakson kokemuksista ja ihon muutoksista raportoitaisiin muutaman viikon jälkeen. Hain ryhmään heti. Olin käyttänyt Laponien tuotteita jo aikaisemmin sekaisin muiden merkkien tuotteiden kanssa. Laponiella on Allergia-tunnus, ja olin käyttänyt esimerkiksi heidän
yleisbalsamia myös lasten iholla erilaisiin iho-ongelmiin tuloksekkaasti; koska kaipasin selkeitä ohjeita (versus mutu-tuntuma) ja omaa ihonhoito-ohjelmaa, päätin, että nyt tai ei koskaan on aika ottaa iho-ongelmat haltuun. (Eikä lainkaan haitannut sekään, että Laponien verkkosivuilla on todella paljon tietoa ihonhoidosta, heidän tuotteensa multitaskaavat ja tuotteiden ulkoasu hipoo täydellisyyttä.)

Aloitin testijakson tammikuussa. Oma ohjelmani oli räätälöity 
herkälle ja helposti reagoivalle, kuivuuteen taipuvaiselle iholle. En ole tottunut ihonhoitotuotteiden kerrostamiseen ja nyt minulla oli ohjelmassa kasvoveden jälkeen seerumi, kasvovoide ja kasvoöljy. Mietin, että imeytyvätkö kaikki tuotteet varmasti ihooni, mutta kertaakaan testijakson aikana ihoni ei kiiltänyt, vaan tuotteet imeytyivät ihoon. Tulin siihen tulokseen, että ihoni on ilmeisesti ollut todella kuiva todella pitkän aikaa, koska jo parissa päivässä huomasin melkoisen eron peilikuvassani.

Toinen huoleni oli se, miten käy silmänympärysiholle, jos en käytä erillistä silmänympärysvoidetta. Laponien rauhoittavaa seerumia ja kasvovoidetta voi käyttää silmänympärysiholla, ja hämmästykseni oli melkoinen, kun ihoni näytti muutaman päivän jälkeen myös silmien ympäriltä paremmalta, kuin kalliin silmänympärysvoiteen jälkeen.

Huomasin pian, että ihoni tuntui pehmeämmältä, mutta meni noin kaksi viikkoa, että otsan hilseily ja karheus katosivat. Epäpuhtauksia ei enää tullut samalla tavalla, ja näin ollen iho oli tasaisempi/sileämpi. Ihohuokoset ja rypyt eivät näkyneet niin selvästi, ja selkeimmin eron huomasin otsalla. Punoitus väheni poskista ja nenän pielistä, ja meikki oli mukavampi levittää iholle, kun hilseily väheni. Dekolteealueella huomasin samat muutokset kuin kasvojen ihoilla, mutta epäpuhtauksia tuli vielä kasvojakin vähemmän. Puhdistuksen jälkeen iho ei enää kiristänyt niin paljoa kuin aikaisemmin ennen hoitotuotteiden laittoa. 

Mielenkiintoisin muutos testijakson aikana oli kasvojen kuumottamisen ja polttelun väheneminen. Lisäksi huomasin, että tuotteiden tuoksuttomuus paransi oloani (olen migreenin vuoksi taipumus herkkä tietyille tuoksuille). Huomasin nauttivani siitä, että minulla oli oma räätälöity ihonhoitorutiini, ja kiinnitin sen vuoksi enemmän huomiota ihon hoitamiseen: keskityin siihen, mitä olin tekemässä ja miten levitin tuotteet iholle. Tämä vaikutti varmasti positiivisesti myös ihoon.

Testijakson aikana puhdistin kasvot (sekä kaulan ja decolteealueen) aamuin illoin Milk Cleanser -puhdistusmaidolla (hieronut kuivalle iholle ja pessyt vedellä tai märällä kasvoille tarkoitetulla liinalla). Puhdistuksen jälkeen suihkutin iholle Balancing Essenceä ja tämän jälkeen levitin iholle Calming Seerumia, Face Cream -kasvovoidetta ja viimeisenä taputtelin iholle 3-4 pisaraa Face Oil -kasvoöljyä. Kerran viikossa laitoin kosteuttavan kasvonaamion (Hydrating Face Mask) noin 20-30 minuutin ajaksi ja naamion puhdistettuani laitoin normaalin rutiinin mukaisessa järjestyksessä muut ihonhoitotuotteet. Käytin rauhoittavaa seerumia ja kasvovoidetta myös silmänympärysiholle. (Huom. Myös kosteuttavaa kasvonaamiota voi käyttää silmänympärysiholla.)

Silminnähtävien muutosten lisäksi olen hämmästynyt siitä, miten paljon nautin selkeästä rutiinista. Sen vaikutus tuntuu pidemmälle ja useampiin asioihin kuin voisi kuvitella. Aikaa ei kulu aamuisin sen miettimiseen, millä saisin ihoni paremman näköiseksi ja ihovirheiden peittelyyn. Lisäksi tämä uudenlainen ihonhoidon mindfulness vaikuttaa mielialaan: päivä alkaa sen ansiosta rauhallisemmin samoin kuin illalla rutiini auttaa rauhoittumisessa nukkumaan.

Olen jatkanut rutiinia varsinaisen testijakson jälkeenkin, ja ihoni kunto on parantunut vielä lisää. Voin täydestä sydämestä suositella Laponien tuotteita ja ihonhoito-ohjelmia kaikille! Tuotteiden käyttöön ja valintaan saa nopeasti
apua, ja lähestulkoon kaikkia tuotteita voi käyttää usealla eri tavalla. Hyvänä esimerkkinä juuri testijakson aikana lapseni kädet menivät huonoon kuntoon pakkasten ja toistuvien käsipesujen takia. Laitoin käsiin iltaisin ensiksi Laponien käsivoidetta ja sen päälle yleisbalsamia, ja aamulla kädet olivat lähes kunnossa. Tätä rutiinia kun toistimme muutaman illan, ei rikkinäisestä punoittavasta ja kipeästä ihosta ollut enää merkkiäkään. <3

___________


Laponien tuotteissa on vain vähän ainesosia, ja kaikki tuotteet on kehitetty Laponien omassa laboratoriossa ja valmistettu Suomessa. Kaikki tuotteet soveltuvat erityisesti herkälle ja ongelmaiholle, ja tuotteet on valmistettu ilman lisättyjä hajusteita tai täysin ilman hajusteita, vegaanisista ja kasviperäisistä raaka-aineista.

Laponielle on myönnetty Allergia-tunnus, ja lisäksi Laponie on niin Kosmetiikka- ja hygieniateollisuus ry:n kuin myös Pro Luonnonkosmetiikka ry:n jäsen.

Laponien sivuilta voit tilata maksuttoman
testisetin.

Kommentit

Suositut tekstit