Dr. Hauschka suosikkini




Dr. Hauschkan tuotteet ovat minulla jatkuvassa käytössä, ja vaikka olen ollut onnekas saadessani testata sarjan uutuuksia viime vuosina, on minulla sarjasta omat vakituotteeni, joita käytän vuodesta toiseen. Nämä tuotteet hoitavat ihoa, vaikka moni niistä on meikkituote. Olen kirjoittanut aiemmin omasta ihostani, ja edelleen se on herkkä, pintakuiva ja oikutteleva. Luonteensa ihollakin.

Olen huomannut, että vaikka toisaalta rutiinit ovat iholle hyvästä, joudun päivittäin arvioimaan, onko tänään kosteuttavan naamion vai puhdistavan seerumin päivä. Tämä "kierrättäminen" on osoittautunut itselleni parin vuoden sisällä toimivaksi; pohjoisessa myös sään vaihtelu vaikuttaa siihen, että samalla kosteusvoiteella ei voi mennä viikosta toiseen. Nämä suosikkituotteeni Dr. Hauschkalta ovat kuitenkin jatkuvassa käytössä niiden "tehojen" vuoksi: ne ovat herkälle iholle sopivia, ja ne hoitavat, rauhoittavat ja kosteuttavat.

Kun aloin miettiä suosikkejani, oli minulla aluksi tuplasti alla oleva määrä tuotteita. Sarja on aivan omaa luokkaansa! Mitä siis ovat ne ihan TOP-Super-suosikkini Dr. Hauschkan klassikkosarjasta?

1) Dr. Hauschka Med Jääruoho vartalovoide (145 ml)
Ilman Jääruoho vartalovoidetta en selviä talvesta! Jääruoho vartalovoide on erittäin kuivan, hilseilevän ja atooppisen ihon hoitoon tarkoitettu voide, joka vahvistaa ihon vastustuskykyä, lievittää kireyden tunnetta ja ehkäisee kutinaa. Voide imeytyy välittömästi ihoon jättämättä rasvaista tunnetta iholle. Voide voi tuntua liian kevyeltä, mutta se kosteuttaa erinomaisesti. Ehkä kosteutetun oloinen iho tulee myös siitä, että voide korjaa kuivaa ihoa.

Voide on todella riittoisa ja koska se on h
ajusteeton, olen käyttänyt sitä myös lasten iholle. Olen huomannut, että säännöllisellä käytöllä ihon pinta on tasaisempi ja terveen näköinen. Joskus käytän Jääruoho voidetta kesälläkin (siitepölyn ja meriveden tms. aiheuttamaan kutinaan), mutta usein käytän kesällä myös Dr. Hauschkan sitruuna-sitruunaruoho vartalovoidetta (piristävä voide, jonka tuoksu on taivaallinen).

2)
Dr. Hauschka CC-puuteri (sävy 00 translucent, 8 g)
CC-puuterin eri värisävyt lievittävät punoitusta, tasoittavat ihoa ja sen sävyä ja tekevät ihosta mattapintaisen koko päiväksi. Puuteri on hyvin kevyt ja hienojakoinen, ja kasvot näyttävät raikkaalta ja luonnolliselta puuterin laittamisen jälkeen. Olen käyttänyt puuteria aurinkovoiteen ja meikkivoiteen päällä, mutta myös paljaalla iholla. Puuterin sävy 02 calming sopii erityisesti couperosa ja rosacea iholle, ja talvisin tämä sävy toimii, vaikka iho olisi kuiva.

Puuteri sisältää mineraalipigmenttejä ja rohtokasviuutteita (masmaloa ja taikapähkinää). Meikeissä hoitavuuden ja hellävaraisuuden lisäksi arvostan tuotteen kauneutta, ja tämä puuteri on taideteos. 

3)
Dr. Hauschka Kosteuttava naamio (30 ml)
Kasvojen S.O.S.-tuote! Olen kirjoittanut aikaisemmin siitä, miten sain ihoni tasapainoon kesällä kosteuttavalla naamiolla, kun aurinkovoiteen käyttö sai ihoni hilseilemään. Nyt talviaikaan käytän naamiota tietyin väliajoin, että iho pysyy hyvässä kunnossa. Todella hellävarainen, mutta tehokas naamio! Laitan naamion usein saunaan mennessäni, ja annan sen olla noin 20 minuuttia. Käytän naamion poistamiseen kosteaa musliiniliinaa, koska naamio on niin tuhti, että sitä on vaikea muuten saada iholta. Naamion koostumus on ainoastaan hyvä asia: iholle jää naamiosta kaikki, mitä iho tarvitsee eli kosteutusta ja korjausta. Naamion jälkeen olen laittanut kasvoille kasvovettä, yöseerumin ja silmänympärysvoiteen.

Kosteuttava naamio antaa siis suojan kuivumista ja ulkoisia ärsykkeitä vastaan. Naamiossa on kvitteniä ja ruusua ja yhdessä nämä kaksi tehoainetta aktivoivat ihon kosteudensitomiskykyä ja säätelevät rasva- ja kosteustasapainoa. Lisäksi naamiossa on mantelista, avokadosta ja jojobasta saatavia kasviöljyjä.

4)
Dr. Hauschka Valokynä Translucent 00 (2,5ml)
Tämä on jännä tuote! Valokynä on väritön, mutta silti heijastaa tehokkaasti valoa tummilta silmänympärysalueilta. Tuote myös kosteuttaa ja virkistää herkkää iho-aluetta. Olen tykännyt tästä valokynästä todella paljon, ja se kuuluu jokapäiväiseen meikkirutiiniin. Koen, että jos laitan silmien alle muita tuotteita (peiteainetta tai vastaavaa), näytän vanhemmalta. Valokynä kirkastaa ilmettä. 

Valovoide sisältää mineraalipigmenttejä ja rohtokasviuutteita (masmaloa ja manteliöljyä).

5)
Dr. Hauschka Huultenrajauskynä Definer 00 Translucent (1,05g)
Kun joitakin vuosia sitten ensimmäistä kertaa kokeilin tätä rajauskynää, olin hyvin skeptinen: mitä hyötyä on värittömästä huultenrajauskynästä. Hyvin pian ymmärsin jujun, kun kokeilin kynää niin huulipunan, huulirasvan kuin huulikiillonkin kanssa: huultenrajauskynä pitää muun huulimeikin paikallaan ja siistinä, pidentää sen kestoa ja hoitaa huulia. Väritön kynä toimii mielestäni paremmin kuin värillinen kynä; en pidä siitä, jos huultenrajauskynän väri erottuu vähääkään huulipunasta. Värittömän rajauskynän kanssa ei ole sitä ongelmaa, ja kynää voi käyttää minkä tahansa sävyisen huulipunan kanssa. Erityisen paljon olen tykännyt siitä, kun käytän rajauskynää kevyesti sävytetyn huulirasvan kanssa.

Värittömän huultenrajauskynän koostumus on juuri sopiva: sen ansiosta kynä liukuu hyvin huulilla ja piirtää tarkan ja tasaisen rajauksen. Kynä s
isältää mineraalipigmenttejä ja rohtokasviuutteita (taikapähkinää, jojobaöljyä ja ruusuvahaa).

6) 
Dr. Hauschka Sävyttävä värineste (18ml)
Sain joitakin vuosia sitten värinesteen testattavaksi, ja ihastuin siihen heti. Värineste näyttää pullossa tummalta, mutta iholla sävy on kuultava ja soveltuu kaikille. Värinesteen voi sekoittaa aurinkovoiteeseen, meikkivoiteeseen tai päivävoiteeseen, ja sävyn syvyyttä pystyy säätelemään itse riippuen, miten paljon värinestettä laittaa. Toki nestettä voi käyttää yksikseenkin korostustuotteen tai aurinkopuuterin tapaan, kunhan pysyy maltissa. En ole oikeastaan värinesteeseen tutustumisen jälkeen käyttänyt meikkivoiteita, koska yhdistämällä esimerkiksi aurinkovoiteen ja värinesteen, lyö useamman kärpäsen yhdellä iskulla. Ja meikistä tulee kaiken lisäksi raikkaampi!

Värinesteessä on kevyesti sävyttäviä mineraalipigmenttejä, oliiviöljyä sekä masmalo- ja taikapähkinäuutteita. Pieni pullo on riittoisa, koska yhdellä tipalla pääsee jo pitkälle. 

7) 
Dr. Hauschka Aurinkopuuteri 01 Bronze (10g)
Paras kokeilemani aurinkopuuteri! Olen niin vaalea iholtani, että olen näyttänyt kummalliselta muita aurinkopuutereita käyttäessäni, vaikka kuinka kevyellä kädellä olisin tuotetta laittanut. Dr. Hauschkan puuterissa sävy on ihana: sopivan vaalea, mutta sitä voi kerrostaa, kuulas ja raikas (verrattuna joidenkin aurinkopuutereiden tunkkaiseen ja tukkoiseen sävyyn). Tätä aurinkopuuteria voi käyttää myös luomivärinä, ja pikameikkiin riittää oikeastaan tämä ja ripsiväri.

Opin mahtavan niksin syksyllä Oulun Sokoksen myyjältä; hänellä oli niin kaunis ja raikas meikki, että vastoin tapojani kysyin, mitä ja miten hän on kasvoilleen laittanut. Myyjä paljasti laittavansa aina poskipäille ensiksi kevyesti aurinkopuuteria ja sen päälle poskipunaa. Tässä meikissä p
oskipunakin tulee melko ylös poskipäälle eli väriä ei levitetä nenänpäähän asti. Olen nyt tällä tyylillä meikannut useamman kuukauden ja se on ollut minullakin toimiva tekniikka. Posket eivät näytä niin roikkuvilta... :D Dr. Hauschkan aurinkopuuteri on sopinut tähän meikkityyliin hyvin sävynsä ja koostumuksensa vuoksi. (Aurinkopuuterissa on sama hienojakoinen ja kevyt koostumus kuin CC-puuterissa.) 

Aurinkopuuteri sisältää mineraalipigmenttejä ja rohtokasviuutteita (taikapähkinää ja salviaa). 

____
Tämän tekstin innoittajana toimi puhtaasti oma kylppärin kaappi, jossa oli joulunalussiivouksen tuloksena puutteita. :D Värineste, valokynä ja kosteuttava naamio olivat lopussa. Huom. Jääruoho vartalovoiteen pakkaus on muuttunut aika vasta ja minulla on vielä vähän purkin pohjalla vanhassa pakkauksessa (195 ml).

Kommentit

Suositut tekstit